I 1882 startet whiskyforhandlerne James Whyte og Charles Mackay firmaet Whyte & Mackay i Glasgow. Deres første Whisky, Whyte & Mackay Special Blend, ble umiddelbart en stor suksess og selger i dag mer enn 1 million kasser hvert år.

  • Skottland
  • Brennevin
  • 1844 Første produksjon

Whyte & Mackay

Whyte & Mackay har siden oppstarten i et varehus ekspandert enormt. I 1960 overtok de The Dalmore Distillery, beliggende nordøst i Skottland. I 1973 fulgte Tomintoul og Fettercairn Distilleries. Den senere tid har de også overtatt Jura Distillery, samt merkevarer som Inverness Cream, Cluny, Pinky Vodka og Glayva i porteføljen.

Jura og The Dalmore var i 2013 de to maltwhiskyene som økte mest i volum i verden. De topper også listene til ærverdige «The Whisky shop», og er i dag tilgjengelig over hele verden.

Masterblender Richard Paterson, kjent som The Nose, har jobbet i selskapet siden 1970. Han er en levende Whisky-legende, og reiser jorden rundt for å presentere Jura og Dalmore. Han startet å jobbe med Whisky når han var 17 år, har skrevet flere bøker og har forsikret sin nese for flere millioner kroner.

Fakta

Merkevarer:
Whyte & Mackay, Dalmore, Jura, Cluny og Glayva
Produkter:
Whisky, Vodka og Likør
Land:
Skottland
By:
Glasgow
Hjemmeside:


 

Til toppen av siden