Budskapet fra Tequila Corralejo handler om uavhengighet og stolthet. En tequila, som ønsker å henvende seg til en ny generasjon, som tør å være seg selv, ta det første skrittet, utfordre regler og å krysse grenser. Som Tequila Corralejo uttrykker det så flott på spansk (!): “Those with pride stand tall”. 

  • Mexico
  • Brennevin
  • 1996 Første produksjon

Tequila Corralejo

Den 8. mai 1753 ble Miguel Gregorio Antonio Ignacio Hidalgo y Costilla født på Hacienda Corralejo, hvor Tequila Corralejo i dag produserer sine kvalitetstequilaer. Presten Miguel Hidalgo – også kjent som Fader Hidalgo – var én av hovedmennene bak den mexicanske uavhengighetskrig mod Spania. Den 16. september 1810 holdt Fader Hidalgo en meget berømt tale for over 80.000 opphissede borgere fra byens kirketårn, og talen regnes som startskuddet til den mexicanske uavhengighetsbevegelse.
Fader Hidalgos kamprop var "Lenge leve jomfruen av Guadalupe – og død over spanjolene!". Beklageligvis var spanjolene for maktfulle. Den hellige fader ble tatt til fange av et tallsterkt militæroppbud, forhørt av den brutale spanske inkvisisjon, og i juli 1811 ble Fader Hidalgo henrettet. Siden den gang har det uavhengige Mexico hedret den tragiske helteskikkelse ved å utrope 16. september, dagen for hans berømte tale, som National helligdag.

 

Fakta

Merkevarer:
Corralejo
Produkter:
Tequila
Land:
Mexico
Region:
Guanajuato
By:
Penjamo
Global markets:
5 Kontinenter og i mer enn 55 land.
Til toppen av siden