Sibona er et av de beste og eldste destilleriene i Italia, med prisvinnende grappaer og vermut få kan vise til.  Sibona vant "Distiller of the year" i Meiningers Inernational Spirits Award 2018.

  • Italia
  • Vin & Brennevin
  • 1443 Første produksjon

Sibona Antica Distilleria

Sibona er et av de historiske destilleriene Italia, og kan skryte av den eldste destillasjonslisensen, N ° 1, utstedt av UTF (den offisielle institusjonen som regulerer alle destillerier). Dette er synonymt med en prestisjefylt og lang historie.

Destilleriet ligger i sentrum av et av de viktigste vinområdene Italia, Piemonte. I dette området produseres verdens beste viner av Nebbiolodruen (Barolo, Barbaresco), som destilleriet videre lager grappa av. Det dyrkes i tillegg mye Barbera, Dolcetto, Moscato, Chardonnay, Arneis og Brachetto i regionen, som alle blir brukt til produksjon av brennevinet.

Beliggenheten i hjertet av Piemonte er vitalt for kvaliteten på den ferdige grappaen, da tiden fra druene blir presset til destilleringen er altavgjørende for det ferdige resultatet.
Sibona benytter i tillegg kun enkeltdruer i grappaene, og eksperimenterer med utstrakt fatbruk som gir bløte, komplekse og aromatiske grappaer. 

Fakta

Merkevarer:
Grappa og Sterkvin
Land:
Italia
By:
Piobesi d'Alba
Til toppen av siden