Comte Louis de Lauriston er den ledende Calvadosprodusenten i Domfront. 

  • Frankrike
  • Brennevin
  • 1962 Første produksjon

Comte Louis De Lauriston

I Normandie i nord-Frankrike, danner 11 millioner epletrær og en mengde pærer grunnlaget for det berømte eplebrennevinet Calvados. I området rundt byen Domfront, er særlig pærene av stor viktighet. Det sies at pærehagene i dette Calvadosområdet er flere hundre år gamle. Disse blir destillert sammen med de små, tykkskallede, bitre og syrerike eplene i området, og er basen for dette unike brennevinet.

I 1998 oppnådde Domfront sin egen underklassifikasjon i Calvados, Domfrontais. Calvados Domfrontais fremhever seg ved kun én destillering, og krav om minimum 30 % pærer i blandingen. Dette skaper en langt mer fruktig calvados, som fungerer utmerket som digestif. Deres VSOP har 4 år på eikefat, og Hors d’Age har minst 6 år på eikefat. 

Comte Louis de Lauriston produserer rene, typeriktige og fruktige Calvadoser, og har en stor samling gamle årganger tilgjengelig. Produsenten har i tillegg vunnet over 200 medaljer i internasjonale konkurranser, og regnes som den ledende Calvadosprodusenten i Domfront.

Fakta

Produkter:
Calvados
Land:
Frankrike
Region:
Normandie
By:
Domfront
Til toppen av siden