En slagkraftig og historisk produsent som leverer noen av Frankrikes aller beste musserende viner.

  • Frankrike
  • Vin
  • 1851 Første produksjon

Bouvet Ladubay

Saumur i Loire er et fredfylt og sjarmerende område, ofte kalt «Frankrikes hage». Loiredalen er Frankrikes 3. største vinproduserende region og har vært på Unescos verdensarvliste siden år 2000. Det er et geografisk lappeteppe, og består av mange viktige vinregioner som Centre Loire, Touraine, Anjou og Saumur.

Det hele startet i 1851 da Etienne Bouvet og hans kone Celestine Ladubay kjøpte mange kilometer med underjordiske gallerier i Saint-Hilaire-Saint-Floren, i Loire. Disse ble raskt gjort om til vinkjellere, og Bouvet-Ladubay var et faktum.

Mye har skjedd siden 1851, og grunnet mangel på direkte etterkommere har Bouvet-Ladubay hatt flere eiere etter Etienne Bouvets bortgang. I 1932 kjøpte Monmousseau-familien selskapet. De var eiere frem til 2006 da Dr. Vijay Mallya, president og eier av verdens 3. største øl- og brennevinsselskap, kjøpte seg inn. Tross nye eiere drives selskapet fremdeles av Monmousseau-familien, og utvikles stadig i tradisjon tro.

I 2008 bygget de et nytt produksjonslokale i Distré, noen få kilometer fra de historiske kjellerne. Her har de tilgang til den nyeste teknologien som brukes innenfor produksjon av musserende og stille vin, og leverer vin av ypperste kvalitet.

«Val de Loire, tous les vins sont dans sa nature» 
- Loiredalen, all vinen er i sin natur   

 

 

 

Fakta

Produkter:
Musserende
Land:
Frankrike
Region:
Loire
By:
Saumur
Til toppen av siden