Tommasi Viticoltori har drevet med vinproduksjon siden 1902, da Giacomo Battista Tommasi kjøpte vinmarken «Rafaèl» i hjertet av det berømte Valpolicella Classico området. Siden den gang har de vokst betraktelig og er i dag med sine 205 hektar vinmark i Veneto blant de aller største Italienske produsentene å regne. I dag drives familiebedriften av familiens fjerde generasjon, og tross stadig nyskapning og utvikling har de hele tiden bevart respekten, kunnskapen, tradisjonen og kjærligheten til vinmakingen i området. Nylig ble Tommasi Amarone stemt frem av 18 millioner Vivino-brukere verden over som én av de topp fem beste Italienske vinene - et vitnesbyrd som taler for seg selv.

Tommasi Viticoltori

Tommasi Valpolicella Classico Superiore Ripasso 2014

Produktbeskrivelse

TOMMSI RIPASSO - produsert etter "ripasso" metoden, annengangsgjæring på drueskall etter Amarone produksjonen. Vinen lagres 18 måneder på slavonsk eik (fra Kroatia). Intens rubinrød farge. Flott krydret nese med toner av sort pepper, hint av tobakk, lakris, fat og sjokolade. Smaken er fyldig og kraftig med innslag av kirsebær og mørke bær. Rik på smak med god balanse.

  • Fylde
  • Friskhet
  • Garve-
    stoffer
  • 0%

Bruksområde

Passer til rødt kjøtt og vilt. For eksempel til rosastekt rypebryst med glaserte grønnsaker og blomkålpure. Tommasi Ripasso anbefales også til ferske og modne oster.

Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger. Nærmere informasjon finner du her

Fakta

Vinmonopol nr
4176605
Vectura nr
125366
EPD nr
2153567
Utvalg
Bestillingsutvalget
Volum
150 cl
Pris Vinmonopolet
400.03
Pris Grossist eks. mva
315.21
Druetype
Corvina Veronese 70%, Rondinella 25 % og Corvinone 5 %
Sukkerinnhold
3,50 g/l
Lagringspotensiale
Drikkeklar nå, men kan også lagres.
Serveringstemperatur
16º - 18º C
Land
Italia
Distrikt
Veneto, Valpolicella Classico
Til toppen av siden