Berton Vineyards ble etablert i 1996 av ekteparet Bob og Cherie Berton. Vingården og produksjonsanlegget deres ligger i den lille byen Yenda i New South Wales, og de jobber tett med druedyrkere i alle de viktigste vindistriktene i South-Eastern Australia. I området hvor vingården ligger har det vært dyrket vin siden 1945, og det har siden den gang vært en viktig del av vinproduksjonen i Riverina. Fra begynnelsen i 1996 og frem til i dag har Berton Vineyards utivklet seg til å bli en av de største og viktigste produsentene i Australia, med en årlig produksjon på 14 millioner liter og en rekke internasjonale anerkjennelser.

Berton Vineyards

The Black Shiraz 2019

Produktbeskrivelse

Vinifikasjon; Druene høstes om natten og transporteres i kasser til vineriet i Yenda og de lokale druene høstes inn på dagtid. Parsellene vinifiseres hver for seg i vertikale ståltank i 5-7 dager mellom 25-29 ºC. Forsiktig pressing og videre modning på fransk eik for malolaktisk gjæring. Vinen filtreres og blendes før tapping på flaske. 

The Black Shiraz er et fyldig eksempel på australsk shiraz med en dyp rød farge, og duft og smak av bjørnebær og plomme over et lag av brent mokka og krydret eik. Tanninene er modne og fyldige, og bidrar til en flott struktur og lengde på vinen.

  • Fylde
  • Friskhet
  • Garve-
    stoffer
  • 0%

Bruksområde

Passer perfekt til en saftig biff fra grillen og ovnsbakt kjøtt av lam, storfe og svin. Ypperlig til mørk sjokolade og vellagrede oster! Kan også nytes alene.

Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger. Nærmere informasjon finner du her

Fakta

Vinmonopol nr
1697201
Vectura nr
150021
EPD nr
4140653
Utvalg
Bestillingsutvalg
Volum
75 cl
Pris Vinmonopolet
137.93
Veil.pris Horeca eks. mva
117.98
Druetype
Shiraz
Sukkerinnhold
3.9 g/l
Syreinnhold
7,4 g/l
Lagringspotensiale
Drikkeklar nå, men kan lagres 2-10 år.
Serveringstemperatur
14º - 17º C
Land
Australia
Distrikt
South Eastern Australia
Til toppen av siden