Pio Cesare eier mer enn 70 hektar vinmarker, alle i de best ansette og mest solrike områdene. I Barolo-distriktet omfatter dette gårdene «Ornato» og «Colombaro» (i Serralunga d’Alba), «Gustava» (i Grinzane Cavour), «Roncaglie» (i La Morra) og «Ravera» (i Barolo-Novello), og fra november 2014 også gården «Mosconi» i Monforte d’Alba. I Barbaresco-distriktet eier firmaet gårdene «Il Bricco» og «San Stefanetto» i Treiso. Andre utvalgte vinmarker finnes i landsbyene Diano d’Alba, Sinio og Trezzo. Vinene gjæres og lagres ved hjelp av en kombinasjon av moderne produksjonsteknikker og regionens tradisjonelle metoder. Etter en hensiktsmessig lagringsperiode på store fat og tønner av ulike typer fransk eik, blir vinene lagret på flaske før de slippes. Alt dette bidrar til å opprettholde den høye kvaliteten på Pio Cesares viner, som også er en hyllest til både vinstokker og lokalt jordsmonn.

Pio Cesare

Pio Cesare Gavi 2014

Produktbeskrivelse

Cortese-avlingen kommer fra åssidenene i Gavi-området, og vinmarken tilhører familier som har samarbeidet med Pio Cesare i flere generasjoner.

Vinifisering; langsom gjæring ved lav temperatur i ståltank, og på bunnfall (sur lie) 4 måneder.

Lagring; Vinen holdes på ståltank, ved lav temperatur frem til mars etter innhøstningen, deretter tappes på flaske.

Moden frisk frukt og en ren krydret nese, med kompleks smak. Bløt, rik og noe aromatisk smak. Bør drikkes ung, men kan oppbevares inntil 3 år på flaske.

  • Fylde
  • Friskhet
  • Sødme
  • 0%

Bruksområde

Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger. Nærmere informasjon finner du her

Fakta

Vinmonopol nr
5501901
Utvalg
Bestillingsutvalg
Volum
75
Pris Vinmonopolet
199.70
Pris Horeca eks. mva
162.80
Druetype
100 % CORTESE
Sukkerinnhold
3.6 g/l
Syreinnhold
5.7 g/l
Lagringspotensiale
Drikkeklar, men kan lagres på flaske inntil 3 år.
Serveringstemperatur
8º - 10º C.
Land
Italia
Distrikt
Piemonte
Til toppen av siden