Pio Cesare eier mer enn 70 hektar vinmarker, alle i de best ansette og mest solrike områdene. I Barolo-distriktet omfatter dette gårdene «Ornato» og «Colombaro» (i Serralunga d’Alba), «Gustava» (i Grinzane Cavour), «Roncaglie» (i La Morra) og «Ravera» (i Barolo-Novello), og fra november 2014 også gården «Mosconi» i Monforte d’Alba. I Barbaresco-distriktet eier firmaet gårdene «Il Bricco» og «San Stefanetto» i Treiso. Andre utvalgte vinmarker finnes i landsbyene Diano d’Alba, Sinio og Trezzo. Vinene gjæres og lagres ved hjelp av en kombinasjon av moderne produksjonsteknikker og regionens tradisjonelle metoder. Etter en hensiktsmessig lagringsperiode på store fat og tønner av ulike typer fransk eik, blir vinene lagret på flaske før de slippes. Alt dette bidrar til å opprettholde den høye kvaliteten på Pio Cesares viner, som også er en hyllest til både vinstokker og lokalt jordsmonn.

Pio Cesare

Pio Cesare Barbaresco D.O.C.G 2013

Produktbeskrivelse

Nebbiolo-druen er fra Pio Cesares vinmark "Il Bricco" og fra åssiden i San Stefanetto, begge vinmarkene ligger ved byen Treiso.

Vinifikasjon; Fermentering i ståltank, med 20 dager maserasjon.

Lagring; 35 % av vinen lagres  i Fransk barriques (1/3 i nye barriques) i 30 måneder. 65 % av vinen lagres 3 år på franske tønner av 20 til 50 hektoliters.

En klassisk Barbaresco, elegant med moden og krydret frukt, med dyp struktur. Den milde og modne tanninstrukturen gir vinen en ekstra mykhet og finesse, men også en styrke og fylde. En svært lagringsdyktig vin, maks 20 - 30 år.

  • Fylde
  • Friskhet
  • Garve-
    stoffer
  • 0%

Bruksområde

Storfe, lam og storvilt.

Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger. Nærmere informasjon finner du her

Fakta

Vinmonopol nr
3279201
Utvalg
Bestillingsutvalg
Volum
75
Pris Vinmonopolet
499.93
Pris Grossist eks. mva
394.67
Druetype
Nebbiolo 100 %
Sukkerinnhold
0.40 g/l
Syreinnhold
5.40 g/l
Lagringspotensiale
2018 - 2025
Land
Italia
Distrikt
Piemonte, Barbaresco
Til toppen av siden