Pio Cesare eier mer enn 70 hektar vinmarker, alle i de best ansette og mest solrike områdene. I Barolo-distriktet omfatter dette gårdene «Ornato» og «Colombaro» (i Serralunga d’Alba), «Gustava» (i Grinzane Cavour), «Roncaglie» (i La Morra) og «Ravera» (i Barolo-Novello), og fra november 2014 også gården «Mosconi» i Monforte d’Alba. I Barbaresco-distriktet eier firmaet gårdene «Il Bricco» og «San Stefanetto» i Treiso. Andre utvalgte vinmarker finnes i landsbyene Diano d’Alba, Sinio og Trezzo. Vinene gjæres og lagres ved hjelp av en kombinasjon av moderne produksjonsteknikker og regionens tradisjonelle metoder. Etter en hensiktsmessig lagringsperiode på store fat og tønner av ulike typer fransk eik, blir vinene lagret på flaske før de slippes. Alt dette bidrar til å opprettholde den høye kvaliteten på Pio Cesares viner, som også er en hyllest til både vinstokker og lokalt jordsmonn.

Robert Parker - Wine Advocat
2016 Pio Cesare Barbaresco - 93

"The Pio Cesare 2016 Barbaresco offers a subtle approach to Nebbiolo with a silky and graceful presence. The bouguet shows a nice and fanciful embroidery of wild berries, blue flowers and white licorice. Yes, these are the standard Nebbiolo traits, and this classic wine strives to deliver nothing more and nothing less than varietal purity. Any signs of the oak have been neatly folded into the delicate fiber of this Barbaresco. The wine represents a blend of fruit from Cascina Il Bricco, San Stefanetto, Bongiovanni and Rocche de Massalupo. Some 30,000 bottles were made."
Monica Larner (July, 2020)

Pio Cesare

Pio Cesare Barbaresco D.O.C.G 2016

Produktbeskrivelse

Nebbiolo-druen er fra Pio Cesares vinmarkene "Il Bricco" og "San Stefanetto", begge vinmarkene ligger ved byen Treiso.

Vinifikasjon; Fermentering i ståltank, med 20 dager maserasjon.

35% av vinen lagres  i Fransk barriques (1/3 i nye barriques) i 30 måneder og 65% lagres 3 år på franske tønner fra 20 til 50 hektoliters.

En klassisk Barbaresco, elegant med moden og krydret frukt, med dyp struktur. Den milde og modne tanninstrukturen gir vinen en ekstra mykhet og finesse, men også en styrke og fylde.
En svært lagringsdyktig vin, maks 20 - 30 år.

  • Fylde
  • Friskhet
  • Garve-
    stoffer
  • 0%

Bruksområde

Storfe, lam og storvilt.

Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger. Nærmere informasjon finner du her

Fakta

Vinmonopol nr
3279201
Vectura nr
150223
EPD nr
2628881
Utvalg
Bestillingsutvalg
Volum
75
Pris Vinmonopolet
618.53
Veil.pris Horeca eks. mva
504.98
Druetype
Nebbiolo 100 %
Sukkerinnhold
0.40 g/l
Syreinnhold
5.40 g/l
Lagringspotensiale
2019 - 2030
Serveringstemperatur
14 - 16ºC
Land
Italia
Distrikt
Piemonte, Barbaresco
Til toppen av siden