Pio Cesare eier mer enn 70 hektar vinmarker, alle i de best ansette og mest solrike områdene. I Barolo-distriktet omfatter dette gårdene «Ornato» og «Colombaro» (i Serralunga d’Alba), «Gustava» (i Grinzane Cavour), «Roncaglie» (i La Morra) og «Ravera» (i Barolo-Novello), og fra november 2014 også gården «Mosconi» i Monforte d’Alba. I Barbaresco-distriktet eier firmaet gårdene «Il Bricco» og «San Stefanetto» i Treiso. Andre utvalgte vinmarker finnes i landsbyene Diano d’Alba, Sinio og Trezzo. Vinene gjæres og lagres ved hjelp av en kombinasjon av moderne produksjonsteknikker og regionens tradisjonelle metoder. Etter en hensiktsmessig lagringsperiode på store fat og tønner av ulike typer fransk eik, blir vinene lagret på flaske før de slippes. Alt dette bidrar til å opprettholde den høye kvaliteten på Pio Cesares viner, som også er en hyllest til både vinstokker og lokalt jordsmonn.

Pio Cesare

Pio Cesare Barbera d'Alba D.O.C. 2016

Produktbeskrivelse

Barbera-druene kommer fra familieeid vinmark i Serralunga d'Alba (Ornato og Colombaro), Sinio, Diano d'Alba og Treiso og fra 2015 årganen er det barbera fra nyervervet vinmark (Mosconi) i Monforte d'Alba.

Vinifikasjon; Fermentering i ståltank, 20-25 dager maserasjon.
Lagring: 12 måneder på Franks eik. 70% i 20 til 50 hectoliters tønner og 30 % på medium-brent barriques.

Smaksnotat: Duft av krydder og moreller, bjørnebær og hint av tobakk. Barbera fra Barolo og Barbaresco-regionen gir fullgod struktur, frisk syre og delikat saftig frukt. Lange tanniner med frisk utgang.

  • Fylde
  • Friskhet
  • Garve-
    stoffer
  • 0%

Bruksområde

Fugl og Svin

Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger. Nærmere informasjon finner du her

Fakta

Vinmonopol nr
4285801
EPD nr
1199702
Utvalg
Bestillingsutvalg
Volum
75
Pris Vinmonopolet
249.59
Pris Grossist eks. mva
196.36
Druetype
Barbera 100 %
Sukkerinnhold
0.10 g/l
Syreinnhold
6.00 g/l
Lagringspotensiale
Drikkeklar vin, men gjerne lagres (2018 - 2020)
Land
Italia
Distrikt
Piemonte, Barbera d'Alba
Til toppen av siden