Pio Cesare eier mer enn 70 hektar vinmarker, alle i de best ansette og mest solrike områdene. I Barolo-distriktet omfatter dette gårdene «Ornato» og «Colombaro» (i Serralunga d’Alba), «Gustava» (i Grinzane Cavour), «Roncaglie» (i La Morra) og «Ravera» (i Barolo-Novello), og fra november 2014 også gården «Mosconi» i Monforte d’Alba. I Barbaresco-distriktet eier firmaet gårdene «Il Bricco» og «San Stefanetto» i Treiso. Andre utvalgte vinmarker finnes i landsbyene Diano d’Alba, Sinio og Trezzo. Vinene gjæres og lagres ved hjelp av en kombinasjon av moderne produksjonsteknikker og regionens tradisjonelle metoder. Etter en hensiktsmessig lagringsperiode på store fat og tønner av ulike typer fransk eik, blir vinene lagret på flaske før de slippes. Alt dette bidrar til å opprettholde den høye kvaliteten på Pio Cesares viner, som også er en hyllest til både vinstokker og lokalt jordsmonn.

Pio Cesare

Pio Cesare Barolo D.O.C.G 2013

Produktbeskrivelse

Nebbiolo-druene kommer fra familiegårder i Serralunga d'Alba (Ornato), Grinzane Cavour (Gustava), La Morra (Roncaglie), Barolo-Novello (Ravera). 

Vinifikasjon; Fermentering i ståltank, 20 dager maserasjon.
Lagring: 3 år på mellom-brent Fransk eik. 70% i 20 til 50 hectoliters tønner og 30 % på barriques.

Smaksnotat: Medium rubinrød farge. Klassisk Barolo. Krydret duft av lær og kirsebær. Saftig sursøt frukt med rik struktur og balanse, milde tanniner og tørr finish. Vinen kan drikkes ung, men har lang lagringspotensial.

  • Fylde
  • Friskhet
  • Garve-
    stoffer
  • Sødme
  • 0%

Bruksområde

Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger. Nærmere informasjon finner du her

Fakta

Vinmonopol nr
4281201
EPD nr
4497574
Utvalg
Bestillingsutvalg
Volum
75
Pris Vinmonopolet
499.93
Pris Grossist eks. mva
394.68
Druetype
Nebbiolo 100 %
Sukkerinnhold
0.10 g/l
Syreinnhold
5.70 g/l
Lagringspotensiale
2015 - 2022
Land
Italia
Distrikt
Piemonte, Barolo
Til toppen av siden