I 2014 bidro en regnfull vinter til å fylle opp grunnvannsreservene etter flere årganger med lange tørkeperioder. Senere fulgte problemer med både meldugg og råte. Juli var kald og fuktig, og alt lå til rette for nok en arbeidskrevende mellomårsgang. Men august ble regnfri. September ble en strålende varm vekstmåned. En relativt sen innhøsting fant sted under flotte forhold og ble ikke avsluttet før i månedsskiftet oktober/november. Resultatet ble at kvaliteten på druene ble langt bedre enn det som ble spådd igjennom sommeren.
Vinplantene som velges til Pauillac de Latour må oppfylle de samme kravene som alle de andre vinmarkene på eiendommen. Pauillac de Latour er tredjevinen fra Château Latour og druematerialet er fra en av de beste "terroire" i Pauillac. Vinen har lang lagringsdyktighet og utvikler en rik aroma.
Gjæring i temperaturkontrollert ståltanker og deretter malolaktisk gjæring i ståltank. Lagres videre på fransk eik i 16 måneder, hvorav 10% i ny eik.
Dyp rødlilla. Ren duft av moden mørk frukt, hint av lær og lavendel. Dybde og struktur med myke delikate tanniner. Hint av roseblad og urter. Gjerne dekantering en time før servering.
Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger. Nærmere informasjon finner du her