I Rhônedalen finner vi vinmakeren Olivier Ravoire, som har en ekstrem lidenskap for å lage viner fra de beste druene i Rhônedalen og som kan passe til et bredt spektrum av gastronomiske stiler. Han produserer alt fra Côte du Rhône , Châteauneuf du Pape, Crozes Hermitage og Côte Rôtie.

Ravoire & Fils

Olivier Ravoire Côtes du Rhône Blanc 2016

Produktbeskrivelse

Côtes du Rhône Blanc 2016 består av druene Viognier og Roussanne. Druene høstes for hånd og avstilkes, før de gjennomgår en forsiktig pressing for å unngå for mye bitterstoffer. Vinen gjennomgår pre-fermentær maserasjon (skallkontakt med juicen under kjølige temperaturer), som gir vinen et rikere uttrekk av aromastoffer. Deretter filtreres vinen før fermentering ved lav temperatur, etterfulgt av ståltankslagring på bunnfall i 3 måneder.

Lys transparent vin med gyllen fargetone. Varme toner av sitrus, pærer og acasia blomster. Behagelig og rik munnfølelse, strukturert med stor fylde og et bredt spekter av smaker som gjenspeiler aromabildet. Lang og fast ettersmak.

  • Fylde
  • Friskhet
  • Sødme
  • 0%

Bruksområde

Passer godt til grillet fisk, skalldyr og til verdens mest spiste salat; Cæsarsalat.

Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger. Nærmere informasjon finner du her

Fakta

Vinmonopol nr
7375601
EPD nr
4828646
Utvalg
Bestillingsutvalg
Volum
75
Pris Vinmonopolet
152.21
Pris Grossist eks. mva
119.61
Druetype
70 % Viognier og 30 % Roussanne
Sukkerinnhold
<3 g/l
Syreinnhold
5,0 g/l
Lagringspotensiale
Drikkeklar nå, men kan lagres
Serveringstemperatur
10º - 12º
Land
Frankrike
Distrikt
Rhône, Sør
Til toppen av siden