Jens Skovgaard ved Cold Hand Winery lager det han kaller “dansk sider” eller “nordisk is-sider” (eplebasert isvin) fra presset og nedfrosset eplemost. Med syrligheten fra danske epler får eplemosten en naturlig nedfrysning i det kjølige klimaet på Nord-Jylland. Den inneholder en fantastisk konsentrasjon av sukker som kan brukes som naturlig råvare i eplevin, dessertvin og eplebrennevin. Cold Hand Winery ble etablert i 2006 og ligger nord på Jylland nær den lille byen Randers.

Malus Danica "Iseple" 2013

Produktbeskrivelse

Cold Hand Winery Malus Danica Iseple er en kryo-konsentrert eplevin laget av eplesortene Ingrid Marie, Cox Orange, Filippa, Ildrød Pigeon, Elstar og Jonagold. Hver eplesort blir plukket ved optimal modenhet og deretter presset til most. Denne mosten blir deretter frysebehandlet og legges på et fryselager. Opptiningen skjer ved null grader utendørs. Den konsentrerte tyktflytende eplesirupen kaldgjæres langsomt i vineriet i 12 måneder.

Resultatet er en intens epleopplevelse med høy syre og en sirupsaktig eplesødme som fyller munnen med velsmak og overraskelse.

 

  • Fylde
  • Friskhet
  • Sødme
  • 0%

Bruksområde

Malus Danica "Iseple" bør nytes avkjølt 5º - 8º C til gode oster, desserter eller som en opplevelse i seg selv.

Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger. Nærmere informasjon finner du her

Fakta

Vinmonopol nr
2095804
EPD nr
4273843
Utvalg
Bestillingsutvalg
Volum
20
Pris Vinmonopolet
189.90
Pris Grossist eks. mva
151.92
Druetype
6 eplevarianter
Sukkerinnhold
211 g/l
Syreinnhold
19 g/l
Lagringspotensiale
Drikkes nå, men kan lagres
Serveringstemperatur
5º - 8º
Land
Danmark
Distrikt
Jylland
Til toppen av siden