En unik "Island Malt". Fellesskapet på Jura er sterkt, fellesskap på Gaelisk er "Diurach", som også betyr hardfør. En "Diurachs" tror på at alt er mulig, tross alt, finnes det "lettere" steder å lage whisky enn på Jura. Denne "hardførheten" gjenspeiles i destilleringen av Jura Single Malt Scotch Whisky, nemlig førsteklasses kvalitet. Jura er en sjarmerende liten øy - her bor det mindre enn 200 mennesker, et hjem til 5000 rådyr, det finnes bare én vei på øya, én pub og ett whisky-destilleri. Jura Single Malt Scotch whiskyene bærer preg av nærhet til sjøen, men skiller seg fra andre ved at de lages med en highland-filosofi. Jura benytter noen av Skottlands høyeste pot-still kjeler, brukes til å destillere en lettere karakter av sitrus og furu. Hvert år i løpet av 4 uker destilleres 'peated malted barley' som de bruker nøysomt for å få frem et hårfint røykpreg på alle Jura whiskyene. Det hårfine røykpreget balanseres med sødmen som kommer fra lagring i Amerikansk hvit-eik / ex-bourbon tønner.

Whyte & Mackay

JURA TIDE 21 YO

Produktbeskrivelse

En meget flott 21 år gammel single malt som er non-chill filtrert, med naturlig farge og flasketappet ved 46.7% alk.

21 år fatlagret på amerikansk hvit eik, både ex-bourbonfat og på nye fat som gir en flott krydret karakter.

Dyp mahogni.
Aroma av sitronterte, myk karamell, pære, syrlig grapefrukt, modne bananer og ingefærkjeks.

Smak av franks makronkake, allehånde, pepperkake (gingerbread), mandelkake, hvit sjokolade, marsipan, sitronkrem (lemon curd) og røkt kokosnøtt.

  • 0%

Bruksområde

Drikkes bar, gjerne med et par dråper vann.

Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger. Nærmere informasjon finner du her

Fakta

Vinmonopol nr
11600101
Utvalg
Bestillingsutvalget
Volum
70 cl
Pris Vinmonopolet
1.899.90
Pris Grossist eks. mva
1533,72
Råstoff
Maltet Bygg
Serveringstemperatur
Romtemperert
Til toppen av siden