En unik "Island Malt". Fellesskapet på Jura er sterkt, fellesskap på Gaelisk er "Diurach", som også betyr hardfør. En "Diurachs" tror på at alt er mulig, tross alt, finnes det "lettere" steder å lage whisky enn på Jura. Denne "hardførheten" gjenspeiles i destilleringen av Jura Single Malt Scotch Whisky, nemlig førsteklasses kvalitet. Jura er en sjarmerende liten øy - her bor det mindre enn 200 mennesker, et hjem til 5000 hjort, det finnes bare én vei på øya, én pub og ett whisky-destilleri. Jura Single Malt Scotch whiskyene bærer preg av nærhet til sjøen, men skiller seg fra andre ved at de lages med en highland-filosofi. Jura benytter noen av Skottlands høyeste pot-still kjeler, brukes til å destillere en lettere karakter av sitrus og furu. Hvert år i løpet av 4 uker destilleres 'peated malted barley' som de bruker nøysomt for å få frem et hårfint røykpreg på alle Jura whiskyene. Det hårfine røykpreget balanseres med sødmen som kommer fra lagring i Amerikansk hvit-eik / ex-bourbon tønner.

Whyte & Mackay

JURA 10 YO

Produktbeskrivelse

Fatlagret 10 år på Amerikansk Hvit Eik - ex-bourbon, og etterlagring på Oloroso sherryfat fra Jerez i Spania.

Dyp ravgul. Aroma fra sødmefull sherry, mørk sjokolade og sublim røykduft. Unik øymalt - fast, men samtidig silkemyk med hint av mandler, fat, sitrus, sherry og røyk.

  • 0%

Bruksområde

Drikkes bar, gjerne med et par dråper vann. Fabelaktig til spekemat.

Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger. Nærmere informasjon finner du her

Fakta

Vinmonopol nr
10328401
EPD nr
5195045
Volum
70 cl
Pris Vinmonopolet
550.00
Pris Grossist eks. mva
435,92
Råstoff
Maltet Bygg
Serveringstemperatur
Romtemperert
Til toppen av siden