Jean-Georges er Lorentz-familiens vinmaker i sjette generasjon og eier av vinhuset Gustave Lorentz. Vinhuset som ble etablert i 1836 eier i dag 33 hektar vinmarker i Bergheim i Alsace, hvorav 13,5 hektar er klassifisert som Grand Cru Altenberg og 1,5 hektar som Grand Cru Kanzlerberg. Gustave Lorentz er anerkjent for sine crémant- og hvitviner verden over og for sitt sterke fokus på å bevare råvarene og miljøet vinen dyrkes i. I 2009 bestemte produsenten seg for å gå over til økologisk produksjon i sine egeneide vinmarker, og fra og med 2012-årgangen har vinene godkjennelse og sertifikat fra ECOCERT. I dag produserer de økologisk Riesling, Pinot Blanc, Pinot Gris og Gewürztraminer.

Gustave Lorentz

Gustave Lorentz Crémant d'Alsace Brut

Produktbeskrivelse

"Crémant" betyr direkte oversatt "kremet", og refererte opprinnelig til musserende viner laget med mindre trykk, noe som gjør boblene bløtere og munnfølelsen mer kremete. Crémant gir ofte en fantastisk vin for pengene for de som ønsker en stil lik den fra Champagne.

Gustave Lorentz  Crémant Brut er fremstilt ved bruk av méthode traditionnelle, og er preget av lange tradisjoner og godt, gammelt håndverk. Den oppstår gjennom en blanding av tre druetyper: Chardonnay gir friskhet og fruktighet, Pinot Noir gir lengde og smak av mørke bær, og Pinot Blanc gir eleganse.

Aromaer av eple, sitrus og et hint kjeks og gjærbakst. Forfriskende syrlighet og mineralske toner, med god balanse og ren avslutning.

  • Fylde
  • Friskhet
  • Sødme
  • 0%

Bruksområde

Velegnet som aperitiff og til sjømat, lyst kjøtt og halvfaste oster.

Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger. Nærmere informasjon finner du her

Fakta

Vinmonopol nr
5540901
Vectura nr
117487
EPD nr
1393412
Utvalg
Basisutvalget, Butikkategori 6
Volum
75 cl
Pris Vinmonopolet
175.03
Pris Grossist eks. mva
137.33
Druetype
Chardonnay 33 % Pinot Noir 33 % Pinot Blanc 33 %
Sukkerinnhold
12 g/l
Lagringspotensiale
Drikkeklar nå, ikke egnet for lagring.
Serveringstemperatur
10º - 14º C
Land
Frankrike
Distrikt
AOC Alsace
Til toppen av siden