Etter et lengre opphold i Frankrike, dro grunnleggeren Carlo Gancia hjem med ideen om å lage musserende italiensk vin ved bruk av samme teknikk som de gjør i Champagne. Med Moscato-druen som råstoff, og sin bror Edoardo med på laget, grunnla de selskapet "Fratelli Gancia" (Brødrene Gancia) i 1855. Like etter kom den første flasken Gancia ut på markedet. Ganica er i dag blitt en ledende produsent av musserende vin i Italia, og en sterk representant på det internasjonale markedet. De har over 2000 hektar kontrollert vinmark, samt 30 hektar med egen vinmark for produksjon av røde og hvite Piemontesiske viner. Dette gir til sammen produksjonen av hele 25 millioner flasker hvert år.

Gancia

Gancia Prosecco

Produktbeskrivelse

Laget på 100 % Glera druen, av topp kvalitet i Prosecco/Veneto området. Gancia har en lang tradisjon innen produksjon av elegante og behagelige musserende vin. Druene presses forsiktig og vinifiseres uten drueskall, med temperaturkontrollert gjæring for å få frem den typiske aromaen til Gancia Prosecco. Frisk og lett duft av søte druer og blomst. Snille bobler med god syre og frukt. En sødmefull ettersmak.

  • Fylde
  • Friskhet
  • Sødme
  • 0%

Bruksområde

Perfekt til aperitiff. En allsidig vin som passer til lette retter som pasta, ris og sjømat. Serveres til ikke for søte desserter.

Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger. Nærmere informasjon finner du her

Fakta

Vinmonopol nr
5500801
Vectura nr
116930
EPD nr
1780295
Utvalg
HORECA
Volum
75 cl
Pris Vinmonopolet
153.90
Pris Grossist eks. mva
120.76
Druetype
Glera 100 %
Sukkerinnhold
13 g/l
Lagringspotensiale
Drikkeklar
Serveringstemperatur
6º - 10ºC
Land
Italia
Distrikt
Veneto
Til toppen av siden