Fratelli Gancia ble stiftet av brødrene Carlo og Edoardo Gancia i 1855. Carlo hadde etter et lengre opphold i Frankrike latt seg imponere og inspirere av vinene fra Champagne, og tok som første italiener i bruk den tradisjonelle metoden for å produsere musserende viner. I dag er Gancia en av de ledende produsentene av musserende vin i Italia, med over 2000 hektar kontrollert vinmark og 30 hektar egen vinmark for produksjon av Piemontesiske viner. Totalt produserer de 25 millioner flasker hvert år.

Gancia

Gancia Alta Langa 36 Mesi Brut 2011

Produktbeskrivelse

Alta Langa fikk tildelt DOCG appellasjon i 2011, og er den høyeste kvaliteten du får på musserende vin fra Piemonte. Alta Langa produseres utelukkende ved bruk av den tradisjonelle metoden, og kan komme fra 146 ulike kommuner i Piemonte, hvor vinmarkene ligger i bratte åskammer fra 250 – 800 meter over havet. Alta Langa er alltid en vintage, og med krav om hele 30 måneders lagring på bunnfall er produksjonskravene faktisk strengere enn i Champagne. Druene som benyttes er Pinot Noir og Chardonnay.

Gancia Alta Langa 36 mesi har som navnet tilsier tre års lagring på bunnfall. Vinen har behagelig bouquet med preg av moden frukt og velintegrert autolyse. Delikate små bobler og forfriskende syre. Smaken har et bredt spekter som spenner seg fra blomster, eple og sitrus - via et hint av urter og nøtter - til mineraler og kjeks i en lang, vedvarende ettersmak.

  • Fylde
  • Friskhet
  • Sødme
  • 0%

Bruksområde

Serveres som aperitiff og til retter av lyst kjøtt, som fisk

Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger. Nærmere informasjon finner du her

Fakta

Vinmonopol nr
10119101
EPD nr
5179908
Utvalg
Basisutvalget - kategori 2
Volum
75
Pris Vinmonopolet
188.30
Druetype
60% Pinot Noir og 40% Chardonnay.
Sukkerinnhold
6,3 g/l
Syreinnhold
7 g/l
Lagringspotensiale
Drikkeklar nå, men kan også lagres 2- 3 år.
Serveringstemperatur
8º - 12º C
Land
Italia
Distrikt
Piemonte, Alta Langa
Til toppen av siden