I det majestetiske Chartreuse-klosteret bor og lever 30 munker, men det er kun to som kjenner den legendariske og hemmelige oppskriften på chartreuse. Årlig mottar munkene 24 tonn urter fra hele verden. I klosterets urterom blir de nennsomt tørket, knust og blandet i forskjellige serier, som igjen fraktes i halmsekker ned til destilleriet i Voiron. Det er kun de to nevnte munkene og to medhjelpere som har tilgang til destilleriet. Her blir urtene og plantene masserert hver for seg i alkohol før de blir destillert i 8 timer. Når destillatet er ferdig, gjennomgår Chartreuse en siste masserasjon med urter for å oppnå den berømte og naturlige fargen. Likøren blir avslutningsvis lagret i mange år på eikefat (blanding av russisk, ungarsk og fransk eik). Før produktet blir lansert må munkene teste og godkjenne produktet, og det er kun disse som kan avgjøre når det skal slippes på markedet.

Chartreuse Diffusion

Chartreuse M.O.F

Produktbeskrivelse

Urter of krydder infuseres med brennevin på store eike fat. Gyllen farge. Bittersøt, med hint av ingefær og moden mango.

Produktkatalog #2 - 2021

  • 0%

Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger. Nærmere informasjon finner du her

Fakta

Vinmonopol nr
11061101
Vectura nr
158468
EPD nr
5777198
Utvalg
Bestillingsutvalg
Volum
70 cl
Pris Vinmonopolet
679.90
Veil.pris Horeca eks. mva
552.76
Råstoff
Brennevin, urter, krydder, sukker
Sukkerinnhold
267 gr/l
Serveringstemperatur
Kjølig
Til toppen av siden