I det majestetiske Chartreuse-klosteret bor og lever 30 munker, men det er kun to som kjenner den legendariske og hemmelige oppskriften på chartreuse. Årlig mottar munkene 24 tonn urter fra hele verden. I klosterets urterom blir de nennsomt tørket, knust og blandet i forskjellige serier, som igjen fraktes i halmsekker ned til destilleriet i Voiron. Det er kun de to nevnte munkene og to medhjelpere som har tilgang til destilleriet. Her blir urtene og plantene masserert hver for seg i alkohol før de blir destillert i 8 timer. Når destillatet er ferdig, gjennomgår Chartreuse en siste masserasjon med urter for å oppnå den berømte og naturlige fargen. Likøren blir avslutningsvis lagret i mange år på eikefat (blanding av russisk, ungarsk og fransk eik). Før produktet blir lansert må munkene teste og godkjenne produktet, og det er kun disse som kan avgjøre når det skal slippes på markedet.

Chartreuse Diffusion

Chartreuse Gul

Produktbeskrivelse

Chartreuse Gul har en naturlig gul farge.

Mildere komponenter av natrulige urter og søtere enn den kjente grønne Chartreuse.  Gul Chartreuse ble introdusert til verden i 1838 og kommer i den sammen tradisjonelle flasken med uthevet La Grande Chartreuse-merke. Fargen er naturlig, ingen kunstige smaker eller konserveringsmidler.

  • 0%

Bruksområde

Chartreuse er en elsket avec som serveres etter måltider. Likøren bør nytes kald, med én stor isbit i glasset, slik at den ikke vannes ut. Gul chartreuse er også en viktig ingrediens i cocktails.

Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger. Nærmere informasjon finner du her

Fakta

Vectura nr
149092
EPD nr
5241005
Utvalg
Horeca
Volum
35 cl
Pris Grossist eks. mva
233,23
Råstoff
Druebrennevin, 130 forskjellige urte- og planteuttrekk og sukker.
Sukkerinnhold
300 g/l
Til toppen av siden