Emilia-Romagna ikke er blant de mest anerkjente vinregionene i Italia. Dette er tross alt hjemstedet til parmesanost, parmaskinke, og spaghetti bolognese - noen av den mest berømte maten fra Italia. Emilia-Romagna har stort sett produsert vin av lavere kvalitet og omdømmet har blitt formet deretter. Inntil nå. I dag foregår det en revolusjon i området og produksjon av kvalitetsvin, med familieprodusenten Umberto Cesari i spissen. Av mange regnet som den ypperste produsenten fra området, er dette virkelig beviset på potensialet som ligger i vindyrkingen i området. Umberto Cesari produserer sangiovese-baserte viner av den beste kvalitet, og er nå å finne på det norske markedet.

Umberto Cesari

Ca'Grande Romagna DOC Sangiovese Superiore 2017

Produktbeskrivelse

100 % Sangiovese. Gjennomsnitt 15 år gamle vinstokker, vinifikasjon i temperaturkontrollerte ståltanker, med medium masarsjon. 6 måneder lagring på ståltanker før flasketapping.
Rubinrød med lilla toner. Duft av røde bær, innslag av roseblader, søt fiol og plomme. Tørre ungdommelige tanniner, elegant balanse.

  • Fylde
  • Friskhet
  • Garve-
    stoffer
  • 0%

Bruksområde

En vin som passer meget godt til lyst kjøtt; gjerne til forretter. Passer til hvite fiskeretter som torsk. Utmerket til lette pasta-retter og pizza.

Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger. Nærmere informasjon finner du her

Fakta

Vinmonopol nr
7872401
EPD nr
4974903
Utvalg
Basis - Kategori 2
Volum
75
Pris Vinmonopolet
110.90
Pris Grossist eks. mva
99.5
Druetype
100 % Sangiovese
Sukkerinnhold
5,9 g/l
Syreinnhold
5,7 g/l
Lagringspotensiale
Drikkeklar nå, men kan lagres 2 - 4 år.
Serveringstemperatur
15ºC - 17ºC
Land
Italia
Distrikt
Emilia Romagna - Sangiovese di Romagna
Til toppen av siden